středa 1. srpna 2012

RC Review-Stefanovy deníky 2.-Chuť krve

Největší obrázek výrobku Upíří deníky – Stefanovy deníky: Chuť krveSérie: Upíří deníky-Stefanovy deníky
Díl: 2.
Počet stran: 216
Nakladatelství: Fragment
Autor: L.J.Smith
Překlad: Milana Hordinová
Rok vydání: 2011
Počet kapitol: 33


Anotace:
Propadli jste zcela Upířím deníkům? Zajímá vás, jaké události předcházely jejich ději? Pak si určitě nenechte ujít další napínavou upíří sérii, ve které vás opět čeká velká dávka napětí, tajemna a romantiky. 

Stefan a Damon Salvatore se stali upíry a musí se vypořádat s následky svého osudu. V rodném městečku Mystic Falls už pro ně není bezpečno. Na každém kroku je pronásledují lovci upírů. Vydají se tedy do New Orleans, které nabízí pokušení, ale i nebezpečí. V patách jim je totiž sadistický lovec upírů...


Seznamka:
Jak už všichni víme, v prvním díle se ze Stefana a Damona stanou upíři.V Tomto díle postoj ,,dravce,, spíše zaujímá Stefan.Nějak mu zachutnala krev a teď po ní touží.A však ke konci knihy se postoje Stefana a Damona změní. Jak by to bylo v každé správné knize: Jeden hodný, jeden zlý.V této knize to vždy nějak promění.Chvíli je zlý a krvežíznivý Stefan, ale potom se karty obrátí a je zlý Damon. A aby tomu nebylo vše, celé to přehazování končí otevřené a táhne vás přečíst další díl co nejdříve.




Děj knihy:
Je konec 19.století.Damon a Stefan jedou vlakem do New Orleans, protože vzhledem k tomu, že jsou upíří je pro ně město Mystic Falls nebezpečné. New Orleans vypadá jako mírumilovné město., avšk když lidé zjistí, že Damon je upír, chytí ho a dovlečou do cirkusu a obludária.Stefan se snaží Damona nějak zachránit, protože nechce, aby ho při tricích v cirkuse roztrhala puma nebo nějaký jiný živočich.Damon je z nedostatku krve k pití celý vyhublý a vyčerpaný.Když zjistí, že i Stefan je jeden z upírů zavřou ho k Damonovi.
...
Majitel cirkusu bratry Damona a Stefana donutí k boji mezi sebou na život a na smrt.Vítěz bude dál nuceně bojovat proti zvířatům a poražený.... bude po kouskách svého těla rozprodán cizincům.Dokážou se bratři zachránit i přes to, že v nich koluje nenávist....?


Porovnání hlavních postav:
Stefan se mi zdál v tomto díle silnější než Damon.Ano, sice Damon byl uvězěn někde v kleci, ale přesto byl Damon v prvním díle více usměvavý a ne tolik zamlklý.Zdání ale klame.Ke konci dílu se Damon schopí, ale zrovna ne tak, jakoby vhodně....


Seznam lásek:
V minulém díle byli Stefan i Damon zamilováni do Katherine, která byla poté nehezky zabita.V tomto díle se zamiluje jen Stefan a to do Callie.Nejdřív s ní komunikuje jen proto,že chce dostat Damona pryč do bezpečí.Callie je totiž dcera majitele cirkusu.Potom ale nejde jen o přátelství, ale i o lásku.Bohužel už po druhé Stefanův stah nekončí hezky.




Bratři upíři nejsou v New Orleans zas tak sami.Je tam s nimi ještě upírka Lexi.
Sice se v knize objevuje vždy jen na krátko, ale přes to mi sedla více než Katherine v 1.díle...


Hodnocení:
Druhý díl se mi líbil mnohem více než první.V prvním díle bylo půl knihy spíše jen takové bádání a na upíry se přeměnila až těsně před koncem knihy.Ve druhém díle už byli upíry od začátku.Na knize mi nevadilo skoro nic, jen trochu to, že kniha měla až moc otevřený konec, ale na druhou stranu mě to táhne na další díl, takže je to teoreticky dobře:). Musím si pořídit 3.díl....Myslím si, že si knihu pořídím hned tento měsíc, protože mě série zatím ohromě baví a jsem moc zvědavá, co se stane dál. Rozhodbě doporučuji přečíst jak  první díl, tak i druhý! :)


Shrnutí knížky:
Body za obálku: 9,5/10
Body za knihu:   9,5/10
Plusy:               bezvadný příběh,postavy,romantika... bezvadná série...
Mínusy:             nemám :)))




Žádné komentáře:

Okomentovat